دسته : عمران
فرمت فایل : word
حجم فایل : 34 KB
تعداد صفحات : 67
بازدیدها : 241
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلپروژه ساختمانهای فلزی
چکیده ی بخشهایی از متن:
مقدمه:
دنیایی كه ما امروزه در آن زندگی میكنیم بدون شك دنیایی متفاوت با دنیایی است كه نیاكان ما در آن میزیستند، دنیای امروز دنیای فن و تكنولوژی است، امروزه دیگر نیروی انسانی كم كم ازصحنه بیرون میرود و جای خود را به رباطها و كامپیوترهای هوشمند میسپارد. آری در این عصرتكنولوژی كه دیگر بازوهای نیرومند انسانی در عرصه تولید چندان سودمند نیستند باید ما هماین حقیقت را بدانیم و باور كنیم كه دیگر دنیا عوض شده است و مردمان آن برای زنده بودن وبهتر زندگی كردن مدام سعی دارند كه برتری خود را به یكدیگر نشان دهند، پس باید تلاش كرد وسعی كرد كه از مردمان دنیا عقب نماند، آری برای بودن و با افتخار زیستن باید سعی كرد تا از اینقافله علم و دانش عقب نماند و باید علم آموخت و دانش تجربه كرد، بله تنها آموختن علمسودمند نیست. بلكه علم و دانش زمانی میتواند جای بازوهایی را كه از كار افتادهاند را بگیرد كهبه پشتوانه تجربه مجهز باشد حال در هر حرفه و فنی كه میخواهد باشد.
فولاد و سیمان در ساختمان سازی یاری گرفت و در اثر دسترسی به این مصالح و امكاناتدیگر گسترش شهرها از افقی به عمودی تبدیل شد و امر آپارتمان سازی در ساختمانها چندینطبقه متداول گردید.
به هر حال واحد كارآموزی فرصتی خوب بود برای آشنا شدن با محیط كار و همچنین دركعمیق مطالبی كه بطور تئوری فرا گرفتهایم.
در پایان جا دارد اولا از استاد ارجمند جناب آقای مهندس صالحی تشكر نمایم نه تنها به خاطر اینكه در این درس استاد بنده بودند بلكه به دلیل اینكه در طول چند سال دانشجویی بنده چندین بار سعادت شاگردی ایشان را در درسهای مختلف داشتهام و ایشان حق بسیاری بر گردن بنده دارد، به هر حال، حالا كه به امید خداوند درسهایم در حال تمام شدن است این كار آموزی بهانهای شده تا از این استاد ارجمند نیز تشكر و قدردانی نمایم بپاس زحمات بیدریغی كه ایشان برای ما كشیدند.
با توجه به اینكه ساختمانهای مورد نظر در پروژه از نوع ساختمانهای فلزی میباشد لذا لازماست تا در ابتدا به ساختمانهای فلزی توضیحات مختصری داده شود:
در این نوع ساختمانها برای ساختن ستونها و پلها از پروفیلهای فولادی استفاده میشود كه درایران معمولا ستونها را از تیرآهنهای I دوبل و یابال پهنهای تكی استفاده مینمایند و همچنینبرای اتصالات نبشی ـ تسمه و برای زیر ستونها از صفحه فولادی استفاده میشود و معمولا دوقطعه را بوسیله جوش یا پیچ و مهره و یا پرچ به هم متصل مینمایند كه البته امروزه كاربرد پیچ ومهره و پرچ برای اتصال قطعات به یكدیگر بسیار كم است و این امر بدلیل مزایای جوش واتصالات جوشی بر سایر انواع اتصالات است.
سقف این نوع ساختمانها ممكن است تیرآهن و طاق ضربی و یا از نوع سقفهای دیگر مانندتیرچه بلوك كه باز هم امروزه سقفهای تیرچه بلوك برای پروژههای بزرگ معمولا بیشتر استفادهمیشود و به ندرت در پروژههای بزرگ از سقفهای طاق ضربی استفاده میشود.
برای پارتیشنها میتوان مانند ساختمانهای بتونی از انواع آجر و یا قطعات گچی و یا سفالهای تیغهای استفاده نمود كه در این مورد هم باز بیشتر از سفالهای تیغهای استفاده میكنند.
در هر حال جدا كنندهها بایستی از مصالح سبك استفاده شوند. بعد از اینكه مختصری درمورد ساختمانهای فلزی گفته شد لازم است تا در ساخت یك ساختمان مراحل بطور مختصرگفته شود.
1 ـ بازدید زمین و ریشه كنی
قبل از شروع هر نوع عملیات ساختمانی باید زمین محل ساختمان بازدیده شده و وضعیت وفاصله آن نسبت به خیابانها و جادههای اطراف مورد بازرسی قرار گیرد و همچنین پستی و بلندیزمین با توجه به نقشه ساختمان مورد بازدید قرار گرفته در صورت آنكه ساختمان بزرگ باشدپستی و بلندی و سایر عوارض زمین میباید بوسیله مهندسین نقشه بردار تعیین گردد و همچنینباید محل چاههای فاضلاب و چاه آبهای قدیمی تعیین شده و محل آن نسبت به پی سازیمشخص گردد و در صورت لزوم میباید این چاه با بتن یا شفته پر شود و محل احداث ساختماننسبت به زمین تعیین شده و نسبت به ریشه كنی (كندن ریشههای نباتی كه در زمین روئیده است)آن محل اقدام شود و خاكهای اضافی به بیرون حمل گردد و بالاخره باید شكل هندسی زمین وزاویای آن كاملا معلوم شده باشد و با نقشه ساختمان مطابقت كند.
...
ساختمانهای فلزی از اجزاء مهم زیر تشكیل میشوند.
1 ـ ستونها
2 ـ پلها یا تیرهای اصلی
3 ـ تیرچهها
4 ـ پروفیلهای اتصال مانند نبشی و تسمه و غیره
ستونها:
ستونها از مهمترین و حساسترین اجزاء ساختمانهای فلزی میباشند. بار سقف بوسیله پلها بهستونها منتقل شده و به وسیله ستونها به زمین منتقل میگردد.
قسمتهای مختلف ستونها عبارتند از:
1 ـ قسمتهای اصلی ستون
2 ـ تسمههای اتصال دهنده
3 ـ صفحههای تقویتی
4 ـ جوش
5 ـ اتصال ستون به صفحه زیر ستون
اما قسمت اصلی ستون عبارتست از آن پروفیلی كه بارهای فشاری را تحمل مینماید. برایساختن ستونها از تیرآهنهای I معمولی بصورت دوبل كه با تسمههای موازی با هم متصلشدهاند استفاده كردیم كه معمولاً نصف طبقات دارای یك نوع پروفیل و نصف طبقات دارایپروفیل با نمره كمتری بودند و این به دلیل كاهش بار ستونها میباشد.
ستونها ابتدا در روی زمین ساخته میشدند و سپس بوسیله جرثقیل در جای خود قرارمیگرفتند و بوسیله اتصالات جوشی و ورقهای اتصال به یكدیگر متصل میشوند. البته در موقعساختن ستونها باید دقت شود كه ستونها راست و دارای یك امتداد باشند در موقع ستون سازیبه دو علت ممكن است در آن انحناء ایجاد شود اول آنكه امكان دارد تیرآهنهای مورد استفادهبرای ساختن ستون در موقع حمل و نقل پیچیدگی پیدا كرده باشد. و دوم آنكه ممكن است درموقع جوشكاری در اثر جوشكاری غیر فنی و نادرست در ستون پیچیدگی ایجاد شود كه در موردساختمانهای فلزی بلند مورد دوم اكثراً وجود دارد و ستونها دارای پیچیدگی كمی هستند.
خرید و دانلود آنی فایل